MALZEMELER
2,5 Su bardağı toz şeker2,5 su bardağı su
1 kg süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı un
2 paket toz krem şanti
1 paket kırmızı bantlı etimek
HAZIRLANIŞI:
1.Öncelikle tatlımızın tabanını hazılıyoruz.bunun içinde etimekleri büyük bir borcama tek sıra halinde dizin2.Teflon bir tavaya 2,5 su bardağı toz şekeri koyun,kısık ateşte rengi dönene kadar bırakın.
3.Rengi dönmüş şekere 2,5 su bardağı suyu yavaş yavaş ilave edin,şeker suda eriyene kadar tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın.Elde ettiğiniz bu karameli etimeklerin üzerine dökün.
4.Tatlının üstü için bir çukur kaseye 3 çorba kaşığı şekeri 3 çorba kaşığı mısır nişastasını ve 1 çorba kaşığı unu koyun,kullanacağınız 1 kg sütün bir bardağını da bu karışıma ilave edin.Bu karışımı mikser yardımıyla çırpın.
5.1 kg dan kalan sütü ayrı bir tencereye alın.Çırptığınız malzemeyi bu tencereye süzgeçten geçirerek dökün.sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve sıcak sıcak etimeklerin üzerine dökün,soğuyana kadar bekleyin.
6.Tatlımızın en üst malzemelerini hazırlamak için 2 paket toz krem şantiyi ve 1 bardak sütü mikserle katılaşanakadar çırpın.Soğuttuğunuz muhallebinin üzerini döşeyin,ben tatlıyı yuvarlak kalıpla kesip,2 kat üst üste ekleyip öyle süsledim tercih size kalmış,afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder