MALZEMELER:
8 adet milföy2 adet muz
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı süt
Yarım paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
Antep fıstığıPudra şekeri
Benmari usulu eritilmiş çikolata
HAZIRLANIŞI:
1) Süt,un,nişasta ve şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin.2)Pişmesine yakın vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
3)Milföy hamurlarının her birini 2 eşit parçaya bölün.Hamurların her yerine çatal batırın ve önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
4)Hamurların üstüne muhallebi sürüp muz dilimleri koyun ve ikinci milföyü üstüne kapatın.
5)En üstüne bol pudra şekeri serpin ve benmari usulu çikolatayı döküp son olarak antep fıstığı koyun. Pastanız hazır afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder