MALZEMELER:
5 Yufka
125 Gram Tereyağ
2 yumurta
2-3 adet patetes
1 su bardağı süt
tuz,karabiber
1 büyük soğan
250 gram kıyma
susam
YAPILIŞI:
1.ilk olarak soğanı (küp küp )doğrayıp, bir tencereye alıp bir miktar sıvı yağ ekleyerek kavuruyoruz.
2, üzerine kıymayı da ekleyip onu da kavuruyoruz,daha sonra üzerine:(rendenin ince tarafından) rendelediğimiz patetesleride ekleyip kavurmaya devam ediyoruz,tuz karabiber ekleyip soğumaya bırakıyoruz
3.Daha sonra tereyağını eritip( ilk sıcaklığının çıkmasıyla)üzerine yumurtaları kırıyoruz ben bu esnada az bişey sıvı yağda ekliyorum
4.yufkayı ortadan bölüyoruz,üzerine tereyağlı karışımı sürüyoruz,yuvarlak kenara boydan boya kıymalı harctan yayıp yufkayı rulo yapıyoruz
5.gül böreği gibi yuvarlıyoruz,yufkalar bitene kadar devam ediyoruz,resimdeki gibi,( kol böreği gibi )iç içe doluyoruz
6. en son kalan harcı böreğin üzerine sürüyoruz,üzerine 1 su bardağı süt gezdirip susam serpiyoruz,sıcak fırına atıp 200 derecede pişiriyoruz,benim yıllardır yaptığım,misafirlerimin bende özellikle istediği bu böreği mutlaka deneyin derim,..
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder