Denemediğim tarif kalmadı,tam vazgeçtim diyorum elime başka bir tarif ulaşıyor hadi son bi defa daha deniyim derken yaptığım macaronların sayısını unuttum artık,en sonunda ulaştığım bu tarifle orjinal macarona sanrım yaklaştım.Eksik mi tarif veriyorlar yoksa püf noktasını saklıyorlar mı bilmiyorum ama karşısındaki insanın ziyan olan maddi hasarını görmezden gelen o kadar çok insan tanıyorum ki amaçlarını anlayabilmiş değilim,benim sadece hobi amacıyla açtığım ve içimde hiç bir kötülük olmadan severek yaptığım ve herkesle paylaşmaktan mutluluk duyduğum tariflerim umarım bir yerlerde birilerinin mutlu olmasına vesile oluyordur:)gelelim macaron tarifine..
KAKAOLU MACARON HAMURU:
100 gram pudra şekeri(1 su bardağı)
25 gram kakao(3 yemek kaşığı)
50 gram badem tozu
1 çay bardağı toz şeker(75 gram)
2 yumurtanın akı
ÇİKOLATALI BADEMLİ MACARON KREMASI:
1 Paket bitter çikolata (80 gram)
50 gram eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı badem tozu veya hindistan cevizi
YAPILIŞI:
1.Öncelikle kakao badem tozu pudra şekerini bir kapta güzelce karıştırın,ve robotta iyice çekin,arada durdurup içini spatula ile karıştırın bu işlemi 2 kez tekrarlayın
2.diğer bir kapta yumurta aklarını beyaz köpük haline gelene kadar mikserle iyice çırpın
3.sonra toz şekeri yemek kaşığıyla yavaş yavaş 1 er kaşık şeklinde olacak gibi ekleyerek her kaşıktan sonra 1 dk çırparak beyaz krema haline gelene kadar çırpmaya devam edin
4.daha sonra badem kakao pudra şekeri karışımını eleyerek iki seferde yumurta akına ekleyin,spatula veya tahta kaşık kullanarak alttan üste doğru katlar gibi karıştırarak iyice yedirin,çokta karıştırmayın yumurta aklarını söndürmeyin
5.sakız gibi uzayan hamurunuzu sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1tl büyüklüğünde aralıklı olarak sıkın
6.tepsiyi çok hızlı bir şekilde yere vurarak macaronların içindeki kabarcıkların dışına çıkmasını sağlıyoruz
7.daha sonra hamurların kuruması için yaklaşık bir saat bekletiyoruz,elimizi sürdüğümüzde elimize hiiç yapışmaması lazım
8.fırınınızı 175 dereceye ayarlayın ve 15 dk ısıtın
9.macaronlarınızı en fazla 10 dk fırında tutun
10.10 dk sonunda fırından aldığınız macaronları hiç ellemeden soğumaya bırakın
11.diğer taraftan krema için tereyağını eritip içine çikolataları atın ve karıştırın,badem tozunu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın ben ara krema yerine direk nutella sürdüm:)
12.krema soğuyup yoğunlaşmaya başlayınca macaronların arasına sürüp birleştirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder