17 Kasım 2014 Pazartesi

PUF PASTA



MALZEMELER:

125 gram margarin(ben tereyağ kullandım)
1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
1su bardaIMğı su
1 fiske tuz
4 yumurta

KREMASI:

5 Yemek kaşığı un
9 yemek kaşığı şeker
3,5 su bardağı süt
50 gram tereyağ

ÇİKOLATA SOSU:

Yarım paket hazır çikolatalı sosunu 1 su bardağı sütle pişirin(ben 1 paketi 2 su bardağı sütle pişirdim)

YAPILIŞI:

1.125 gram margarini bir tencereye koyup eritin,içine 1 su bardağı su ve 1 fiske tuzu atıp kaynatın
2.kaynamaya başlayınca unu ilave edip kısık ateşte tam 7 dk kavurun
3.sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın
4.diğer taraftan kreması için tereyağ  hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin,ocaktan inmesine yakın tereyağını ekleyip soğumaya bırakın,hatta mümkünse buzdolabında soğutun muhallebinin iyice soğuması gerekli
5.hazır çikolata sosuna da sütü ekleyip pişirin,ben ara ara az bir şey daha süt ekledim çikolata sosuna, çok akışkan olmasın puding gibi olsun 
6.daha sonra hamura 4 yumurtayı 1 er 1 er yavaş yavaş kaşıkla iyice karıştırarak yedirin
7.yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak 1 tatlı kaşığı tepeleme olacak şekilde dizin,profiterolden daha büyük olacaklar(tıpkı profiterol hamuru gibi bir bardağı su koyun  kaşıkları hamura yapışmaması için içine batırıp çıkarın)
8.daha sonra önceden ısıtılmış200 derecedeki  fırında hamurlar kızarana kadar pişirin
9.fırından çıkardığınız hamurlar iyice soğuduktan sonra içlerine krema doldurup en üstüne de çikolata sosu döküp dilediğiniz fıstık hindistan cevizi vs süsleyip servise hazır hale getirin..

AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder