14 Eylül 2014 Pazar

ELMALI DÜĞME KURABİYE


MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:

125 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı buğday nişastası
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3.5 su bardağı un

İÇ HARCI İÇİN :

4 adet elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığından biraz daha az tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 avuç kuru üzüm (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI:

1) Derin bir kaba un hariç hamur için gerekli bütün malzemeleri koyup karıştırın.Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun.Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamuru 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
2)Elmaların kabuklarını soyup bir tencereye rendeleyin ve üzerine şekeri ilave edip pişirin.Pişmesine yakın ceviz ve tarçını ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
3)Dinlendirdiğiniz hamuru un serptiğiniz tezgah da merdane ile yarım cm inceliğinde açıp su bardağıyla yuvarlaklar kesin.
4)Kestiğiniz yuvarlakların ortasına elmalı harçtan koyun ve hamurunuzun üstünü kapatın.
5)Hamurlar bittikten sonra kenarlarına çatal yardımıyla hafifçe bastırın.Önceden ısıtılmış 150 derecede ki fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.Son olarak soğuduktan sonra pudra şekeri serpin. Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder