14 Eylül 2014 Pazar

SÜTLAÇ


MALZEMELER:

1 litre süt
1 küçük çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 paket pirinç unu (35 gram)

HAZIRLANIŞI:

1)Pirincin üzerine 1-1,5 su bardağı su ekleyerek iyice yumuşayana kadar pişirin( suyu çekmesine az bir şey kalana kadar). Üzerine sütü ekleyip arada karıştırarak kaynatın.
2)Daha sonra şekerleri de ilave edip 10 dakika daha pişirin.
3)Pirinç ununu küçük bir kase de suyla açarak yavaş yavaş süte ekleyin.(pirinç ununu Dr. oetker 5'li paketlerde satılanlardan kullanıyorum çok pratik oluyor)
4)Muhallebi kıvamına gelene kadar arada karıştırarak pişirin. Daha sonra kaselere bölüştürüp üzerlerini tarçınla süsleyin.Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder