11 Eylül 2014 Perşembe

NUTELLALI KEK

MALZEMELER:

3 yumurta
1 su bardağı dolusu toz şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağı
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
3 yemek kaşığı nutella
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı silme un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI:

1)Yumurtaların sarılarını ve aklarını farklı kaplara ayırın.Şekerin yarısını sarıların olduğu kaba diğer yarısını da akların olduğu kaba koyun.
2)Yumurta akı olan kabı mikserle yüksek devirde çırpın.
3)Diğer kaptaki karışımı da şeker eriyinceye kadar  iyice çırpın.
4)Süt ve sıvı yağını yumurta sarılarının olduğu kaba alın ve çırpın.Aynı kaba un, kakao , kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek dahil edin.Mikserle pürüzsüz olana dek çırpın.
5)Ardından nutellayı ilave edip karıştırın.Yoğun kıvamlı bir harç olacak.
6)Bunun üzerine iyice köpürmüş yumurta akını ilave ederek spatula ile alttan üste doğru söndürmeden yavaşça karıştırın.
7)Kek kalıbının sadece alt kısmını yağlayın, yanlarını yağlamayın. Çünkü kek hafif kabarıp sönerse yanlardan inmesin.
8)170 derecedeki sıcak fırında pişirin.Kek çok kabardığı için hafif sönme olabilir.soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder