10 Ekim 2014 Cuma

LABNE PEYNİRLİ AY ÇÖREĞİ



MALZEMELER:

1 Yumurta akı(akı sarısı ayrılır)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
1 paket yaş maya(40 g) ama ben instant maya kullandım
2,5 çay bardağı süt
1/2 paket labne peyniri (100g)
1/2 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
200 gram beyaz peynir veya lor peyniri

YAPILIŞI:

1.Bir kabın içine ılık sütü,şekeri ve ezilmiş mayayı ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayalım
2.daha sonra içine yumurta akını,sıvı yağı ve labne peynirini ilave ederek krem haline gelene kadar yoğuralım(ben instant maya kullandığım için krem kıvamında olmadı sulu bir kıvam oldu)
3.unu ve tuzu ilave edip özlü ve yumuşak bir hamur olana dek yoğuralım
4.hamur kabının ağzını örtüp ılık bir ortamda hamur iki misli kabarana kadar mayalandıralım
5.mayalanan hamuru 6 eşit beze halinde bölelim,her birini ayrı ayrı unlanmış bir zeminde 3 mm kalınlığında açalım
6.açtığımız kalın yufkayı önce + şeklinde keselim,(ben 6 parça olacak şekilde kestim)ortalarından bir kez daha keserek 8 eşit üçgen parça elde edelim
7.hamurların geniş kenarlarına peynir serperek rulo halinde saralım,uçlarını iç tarafa büküp ay şekli verelim
8.hamur rulolarını yağlanmış fırın kabına serip yarım saat daha dinlendirelim
9.üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında üstleri ve altları pembeleşene kadar pişirelim...

AFİYET OLSUN:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder