10 Eylül 2014 Çarşamba

SANDAL KÖFTE



MALZEMELERİ:

250-300 gr kıyma
1 yumurta
2 adet soğan
İncecik çekilmiş bayat ekmek
Tuz 
Karabiber
1 diş sarımsak
10-15 adet mantar
1 adet yeşil biber
1 büyük boy domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Kekik
Maydanoz
Kaşar

HAZIRLANIŞI:
1)Köfte için 250-300 gr kıymayı, 1 yumurtayı, rendelenmiş 1 adet soğanı,çekilmiş bayat ekmekleri,tuzu ve karabiberi ekleyip yoğurun ve resimdeki gibi sandal şekli verip hafif yağlanmış fırın tepsisine dizip 160 derecede yarı pişmiş olana kadar pişirin.
2)Diğer yandan bir tavaya 1 küçük soğanı küp küp doğrayın,1 diş sarımsağı kıyıp içerisine ekleyin ve 10-15 adet mantarı yıkayıp ince ince doğrayıp onuda soğana ekleyip ocakta kavurmaya başlayın.İçerisine 1 adet ince ince kıyılmış yeşil biberi, küp küp doğranmış 1 adet domatesi ekleyin.Suyu çok az kalana kadar karıştıra karıştıra kavurun.Daha sonra içerisine domates salçasını,kekiği,tuzu ve karabiberi ekleyin.En son olarak su ekleyip bir taşım kaynatın.Altını kapattıktan sonra 1 avuçtan az olacak şekilde kıyılmış maydanozu ekleyin.
3)Mantarlı karışımı süzerek başka bir kaba alın.
4)köftelerin içini resimdeki gibi doldurun ve mantardan kalan salçalı suyu köftelerin yanına dökün.Üzerlerini kaşarla süsleyip köfteler iyice olana kadar fırında pişirin. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder