10 Eylül 2014 Çarşamba

PİZZA



MALZEMELER:

PİZZA HAMURU İÇİN:

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı dolusu margarin
1 yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz 
Aldığı kadar un


 SOSU İÇİN:

1 yemek kaşığı salça 
Kekik
Su

HAZIRLANIŞI:
1)Hamur için gerekli malzemeleri bir kaba alın ve yoğurun.
2)Hamur mayalandıktan sonra hamurdan bezeler hazırlayın ve elinizle açın içerisine de birazcık yağ sürün.Kenarlarına fazla bastırmayın çok incelmesin.
3) 1 yemek kaşığı salçayı biraz su ve kekikiği bir yerde karıştırıp sosunu hazırlayın ve hazırladığınız sosu bezelerin üstüne sürün. 
4)Sosu sürdükten sonra üzerlerine dilediğiniz malzemeyi koyup 200 derecelik fırına sürün. 
(Eğer vaktiniz varsa fırına koymadan önce hamuru 15 dakika kadar dinlendirin) 
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder