20 Eylül 2014 Cumartesi

KEMALPAŞALI MUHALLEBİ


MALZEMELER:

1 paket kemalpaşa tatlısı
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
6 yemek kaşığı şeker
2 dolu yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı vanilya

HAZIRLANIŞI:

1)Kemalpaşa tatlılarını paketin üzerinde tarif edildiği gibi pişirin.Pişirirken sık sık karıştırmayı unutmayın ki tatlılar şerbetini eşit çeksin. Tatlıları uygun tepsiye dizin.
2)2 yemek kaşığı Hindistan cevizini, 6 yemek kaşığı şekeri,unu ve nişastayı tencereye alıp karıştırın.Üzerine sütü de ekleyip karıştırarak pişirin.En son vanilyayı ekleyin.
3)Muhallebiyi tatlıların üzerine döküp yayın.En üste isterseniz biraz hindistan cevizi serpin. Soğuyunca dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder