29 Ekim 2014 Çarşamba

MAYALI RULO ÇÖREK




MALZEMELER:

1 Yumurta sarısı
2 su bardağı süt
200 gram tereyağ(yumuşatılmış)
1 paket yaş maya(40 gram) ben instant maya kullandım
1 çorba kaşığı şeker
4,5_5 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz

İÇ MALZEMESİ:

Peynirli,patetesli veya kıymalı bir harç hazırlanabilir

YAPILIŞI:

1.Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayalım
2.Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım,içine mayalı sütü,sıvı yağ ve tuz ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım
3.Hamur kabının ağzını örtüp ılık bir ortamda hamur iki misli kabarana dek mayalandıralım
4.Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölerek  beze yapalım
5.Bezeleri unlanmış bir zeminde servis tabağı büyüklüğünde açalım,yufkaların arasını yumuşamış yağ ile yağlayıp üst üste dizelim( en üstüne yağ sürmeyin)
6.Hamurları buzdolabında 15 dk bekletelim.Dolaptan çıkardıktan sonra merdane ile 2 mm kalınlığında açalım
7.Yufkayı sigara böreği keser gibi 16 eşit üçgen parça elde edecek şekilde keselim
8.Peynirli ve maydonozlu harcı her üçgen parçanın geniş tarafına bir miktar koyarak hamurları rulo yapıp saralım
9.Üzerlerine yumurta sarısı ve tane haşhaş veya susam ekleyip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim
10.Hamurların 2. kez mayalanması için oda sıcaklığında yarım saat daha bekletelim
11.190 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim

AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder