MALZEMELER:
4 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1,5 kahve fincanı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tahin
2 çorba kaşığı kakao
8 çorba kaşığı un
1,5 çay kaşığı karbonat
KREMASI:
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
125 gram labne peyniri
1 poşet krem şanti
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
1.Kreması için süt un nişasta ve şekeri tencereye koyup pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
2.Krepler için yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz,içerine diğer malzemeleri de ekleyip kek hamurundan biraz daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz
3.Krep tavasını ısıtıp yarım kepçe kadar hamurunuzdan alıp tavanın ortasına koyarak kepçenin yardımıyla dağıtıp pişiriyoruz.
4.Pişen krepleri ağzı kapalı bir kaba koyarak yumuşak kalmalarını sağlıyoruz,bu işleme hamur bitene kadar devam ediyoruz.
5.Diğer taraftan ılıyan kremaya labne peyniri,toz krem şanti ve vanilya ekleyip mikserle çırpıyoruz.
6.Kremayı kreplerin arasına sürüp rulo yapıp sarıyoruz.Sardığımız krepleri ağzı kapalı kapta buzdolabında 1 gece bekletiyoruz.(buzdolabında kapalı bir kapta 5_6 gün muhafaza edebilirsiniz)afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder