12 Eylül 2014 Cuma

PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ


MALZEMELER:

800 gr un
2 tatlı kaşığı kadar tuz
Su
1 paket margarin
1 kg pırasa
2 yumurta
2 su bardağı yoğurt

HAZIRLANIŞI:

1)Hamuru için 800 gr unu, 1 tatlı kaşığı tuzu ve suyu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru 20 parça olacak şekilde bezelere ayırın.
2)1 paket margarini eritin. Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarını margarinle yağlayın. 10 beze bir tarafa,10 beze diğer tarafa olacak şekilde iki ayrı tabakta üst üste biriktirin.En üstlerine yağ sürmeyin.Buzdolabının alt kısmında bir süre bekletin.
3)İç harcı için 1 kg pırasanın sadece beyaz kısmını rondo da çekin(yemeklik soğan gibi olsun).1 tatlı kaşığı tuzu, yumurtayı,yoğurdu ekleyip hepsini karıştırın.
4)Buzdolabında bekleyen 10 katlı hamurun ilkini tepsinin kenarlarını kaplayacak şekilde açın ve tepsiye döşeyin.Tepsinin tamamını kaplamalı kenarlar dahil.Pırasalı harcı içine dökün.Daha sonra buzdolabında bekleyen ikinci 10 katlı hamuru da açıp büyütün.Fakat bunu ilkinden daha büyük açın. El yardımıyla açtıra açtıra yırtmadan büyütün. Sonra tepsinin üstüne kapatıp kenarları resimdeki gibi döndüre döndüre kapatın, orta kısımlarını da yırtmadan buruşturun. Son olarak üstüne margarin gezdirip 180 derecede kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun :)
                                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder