MALZEMELER:
Yarım çay bardağı nohut
50 gr kıyma
1 yumurta
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
45 gr tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı limon suyu
3/4 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Nane
HAZIRLANIŞI:
1)Nohutları bir gün önceden suda bekletin.Nohutlar yumuşayıncaya kadar suda haşlayın.
2)Una tuz ilave edip harmanlayın.Unun ortasını açarak yumurta ve suyu ilave edip katı bir hamur yoğurun.Gerekirse un veya su ilavesi yapın.Üzerine nemli bir bez örterek 5 dakika dinlendirin.
3)Ayırdığınız unu tezgaha serpip hamuru ince ince açın.Dikiş yüksüğü şeklinde kesip dinlendirin.(Resimdeki gibi)
4)Kıymaya tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayıp ayçiçeği yağında kızartın.
5)Nohuda salçayı ekleyip biraz daha su ilave ederek pişirin.Hamurları kaynayan karışıma ekleyip 10 dakika pişirin.Son olarak köfteleri ekleyip 5 dakika daha pişirin.
6)Tereyağını tavada eritip naneyi de içine ilave edin.Limon suyuyla birlikte çorbanın üzerine gezdirip,kaynayınca ocaktan alın. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder