12 Eylül 2014 Cuma

ŞEBİT YAĞLAMASI


MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:

4 bardak ( 500 gram) un
1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya

İÇ MALZEMESİ:

2 adet orta boy soğan
500 gr az yağlı dana kıyma
2 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 demet maydanoz(kıyılmış bir avuç kadar maydanoz)
Sarımsaklı yoğurt

HAZIRLANIŞI:

1)Un,su, tuz ve maya ile yumuşak bir hamur yoğurun. 10-15 dakika dinlendirin.
2)Diğer yandan yemeklik doğranmış soğanları kavurun.Üzerine kıymayı da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra domatesi,biberi,salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip biraz daha kavurup sıcak su ekleyip sulu bir sos elde edin.
3)Dinlendirdiğiniz hamuru 10 eşit parçaya bölüp merdaneyle açın.Teflon tavada veya sacda lavaş gibi pişirin.
4)Pişirmiş olduğunuz lavaşların her katına hazırladığınız kıymalı sostan yayarak 10 katı tamamlayın. Son olarak üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin. Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder