10 Eylül 2014 Çarşamba

OMLET



MALZEMELER:
4 yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı dolusu beyaz peynir
Küçük doğranmış sosis,sucuk (isteğe bağlı)
Maydanoz ve/veya dereotu
Karabiber,pul biber
Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
1.Peynir ve yumurta dışındaki tüm malzemeleri karıştırın.
2.Karışıma peynir rendesini ekleyin.
3.yumurtaları ve biraz sıvı yağı ekleyip karışıma devam edin.(çok çırpmayın )
4. Karışımı yağladığınız tavaya döküp kısık ateşte üzerine bir kapak kapatıp pişirin.
5. Omlet kabarıp tavayı salladığınız zaman cıvık bir yeri kalmamışsa bir spatula yardımıyla ters çevirin.Diğer tarafı da aynı şekilde pişirdikten sonra omletiniz servise hazır. Afiyet olsun:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder