10 Eylül 2014 Çarşamba

KREM KARAMEL



MALZEMELER:
1 litre süt
2 yumurta
2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
ÜSTÜ İÇİN :
4-5 yemek kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
1.Vanilya hariç tüm malzemeleri tencere alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
2.Muhallebi kıvamına geldikten sonra vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın.
3.sıcak sıcak üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde kaselere boşaltın.
4.üzeri için 4-5 yemek kaşığı şekeri bir tavaya alıp karamelize olana kadar karıştırarak pişirin.
5.Kaselerin üzerine karışımı sıcak sıcak birer çorba kaşığı halinde dökün.
6.Ilınınca buzdolabında soğumaya bırakın.Yemek istediğiniz zaman kaseleri başka bir tabak yardımıyla ters çevirin(bir gün önceden yaparsanız daha güzel olur ) Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder