MALZEMELER:
80gr badem unu
100 gr pudra şekeri
2 yumurta akı
5 yemek kaşığı toz şeker
ARA KREMASI İÇİN:
150 gr beyaz çikolata
4 yemek kaşığı süt kreması
HAZIRLANIŞI:
1.Badem unu ve pudra şekerini robotta çekin,arada robotun içini kaşıkla karıştırın.
2.Yumurta aklarını düşük devirde çırparak köpürtün.
Krema rengine gelince yavaş yavaş toz şekeri ilave edin,
3.Badem ve pudra şekerini elekten geçirerek yarısını yavaş yavaş akların olduğu kaba dökün ve spatula yardımıyla alttan üste doğru katlayarak yavaşça karıştırın,geri kalanını da ekleyip yavaşça katlar gibi iyice karıştırın.
4.Krema torbasına yuvarlak uc takıp içine kremayı doldurun.Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın.Sıkma işlemi bittikten sonra kabarcıkların bitmesi için tepsiyi yavaşça tezgaha vurun,üstlerinin kuruması için 1-2 saat dinlendirin.
5.160 derecedeki ısınmış fırında 8-10 dk pişirin.
6.Ara kreması için kremayı bir cezvede kaynatın,içine kırdığınız beyaz çikolataları da ekleyip eriyene kadar karıştırın.Daha sonra altını kapatın
7.Kurabiyeler soğuduktan sonra yağlı kağıttan ayırın,ikişer şekilde eşleştirip aralarına krema sürün ve buzdolabında dinlenmeye bırakın..Afiyet şeker olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder