9 Eylül 2014 Salı

KEŞKÜL'Ü FUKARA





Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen  Keşkül'ü Fukara adeta her kaşığında bizlere ufak bir tarihi yolculuk yaptırmaktadır. Eğer sizde tarihten esintiler almak isterseniz bu mirasımızı mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER:
2,5 su bardağı süt,
1 yumurta sarısı,
yarım su bardağından biraz fazla şeker,
2 yemek kaşığı buğday nişastası,
1 yemek kaşığı toz badem,
1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi,
ÜZERİ İÇİN:
Yeşil fıstık,badem
HAZIRLANIŞI:
1.Derin bir tencereye 2,5 su bardağı sütü koyun
2.Üzerine toz şekeri,nişastayı,toz bademi ve yumurta sarısını ilave edin ve iyice çırpın
3.Çırptığınız bu karışımı ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin
4.Kaynayınca üzerine hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve bir süre daha kaynatın
5.Piştikten sonra ocaktan alın ve servis kaplarına paylaştırın.
6.İlk sıcaklığı çıkınca üzerini badem ve yeşil fıstıkla süsleyerek buzdolabında bekletin.tatlınız soğuduktan sonra servise hazırdır:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder