MALZEMELER:
1 bardak su
125 gr tereyağı
1 fiske tuz
1 su bardağı un
4 yumurta
1 paket hazır çikolata sosu
80 gr. çikolata
KREMASI İÇİN :
1 litre süt
5 çorba kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
8 çorba kaşığı şeker
2 paket vanilya
Yarım paket krem şanti
HAZIRLANIŞI:
1)Hamur için 1 bardak su ve 125 gr tereyağını bir tencereye alıp kaynatın.Kaynamaya başlayınca içine tuzu ve 1 bardak unu ekleyip 2-3 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin.Daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
2)Kreması için sütü,5 çorba kaşığı tepeleme unu,nişastayı ve şekeri ekleyip koyulaşana kadar pişirin.Altını kapattıktan sonra vanilyayı ve krem şantiyi ekleyip çırpın.
3)Soğuyan hamurunuza 4 yumurtayı teker teker ekleyerek mikserle çırpın.Fırın tepsisine 2 tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde olacak şekilde aralıklı olarak dizin. 200 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
4)Çikolata sosu için 1 paket hazır çikolata sosunu tarifine göre pişirip 80 gr çikolatayı içerisine ekleyin.
5)Pişen hamurların içine soğuyan kremadan doldurup üzerine çikolata sosunu ekleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder