12 Eylül 2014 Cuma

SAKSI KEBABI


MALZEMELER

2 adet bostan patlıcanı
250-300 gr doğranmış kuşbaşı dana eti
1 soğan
1-2 adet çarliston biber 
2 orta boy domates
Tuz
Karabiber
Kızartmak için sıvı yağı 
NOT: Tarifinde 2 diş sarımsak, kekik ve kimyon da vardı ama ben eklemedim.Eğer isterseniz ekleyebilirsiniz :)

HAZIRLANIŞI:

1)Öncelikle patlıcanları alaca soyup ortadan enine kesin.Yani iki patlıcandan 4 parça elde edin ve içlerini kaşık yardımıyla oyun (çok dibe inmeyin).Daha sonra arkalı önlü kızartın ve yağını çekmesi için kağıt havluda biraz beklettikten sonra fırın tepsisine dizin.
3)diğer yandan etleri kızdırılmış tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin.sonra kısık ateşte ara ara sıcak su ekleyerek (üstünü çok geçmesin) yaklaşık iki saate yakın bir sürede pişirin.Üzerine ince kıyılmış soğan ekleyin.Biraz kavrulduktan sonra ince kıyılmış biberleri ve domatesleri ekleyin. son olarak tuz, karabiber ve çok azda kırmızı toz biber ekleyip altını kapatın.
4)Eti patlıcanların içine doldurup üzerini domatesle süsleyin.Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. Canım arkadaşım bak burada da buldum seni��Yine döktürmüşsün maşallah, ellerine sağlık��������

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm çok sevindim msjını
      Görünce,bloğuma hoşgeldin canım arkadasım çok teşekkür ediyorum güzel yorumların için öpüyorum canımın içi☺������

      Sil