14 Eylül 2014 Pazar

VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ


MALZEMELER:

1 litre süt
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 bardaktan biraz eksik şeker
1 paket krem şanti
1 vanilya

VİŞNE SOSU İÇİN :

1 paket vanilyalı puding
Vişne suyu

HAZIRLANIŞI:

1)Sütü, unu, nişastayı ve şekeri bir tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Biraz ılındıktan sonra vanilya ve krem şantiyi de içine ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın.
2)Diğer taraftan vanilyalı pudingi süt yerine vişne suyu kullanarak arkasındaki tarife göre pişirin.
3)Resimdeki gibi sırasıyla kaselere bölüştürüp soğumaya bırakın. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder