14 Eylül 2014 Pazar

MEYVELİ TARTOLET


MALZEMELER:

2 su bardağı un
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri

KREMASI İÇİN :

2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta 4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker (Ben iç kremasında cremole kullandım )

HAZIRLANIŞI:

1)Margarin ve pudra şekerini karıştırın.Ardından un ve yumurtayı ekleyip yoğurun.Hamurun ele yapışmayacak bir kıvamda olmasına dikkat edin.30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
2)Kreması için gereken tüm malzemeleri bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
3)Minik tart kalıplarının diplerini margarinle yağlayın ve içine iyice bastırarak hamuru yayın.Hamurun üzerine çatalla küçük delikler açıp önceden ısıtılmış fırında 220 derecede 10-15 dakika pişirin.
4)Üzerlerini muhallebi ve istediğiniz meyvelerle süsleyin.Eğer isterseniz hazır tart jölesi de kullanabilirsiniz.Kurabiye sertliğinde bir tart oluyor. Afiyet olsun :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder